29 Aralık 2014 Pazartesi

Margaret Atwood ile Tanışma

Odaya göz gezdiriyor. Oda neredeyse çıplak, öyleyken dağınıkmış izlenimini vermeyi başarıyor. Bunun nedeni içindeki eşyalar değil, eşyaların arasındaki ilişki. Hiç bir şey yerli yerinde değil gibi gözüküyor. Örneğin yatağın yanındaki masa yataktan otuz - kırk santim uzakta.Nate masanın - başka zaman boş olan masanın- üzerinde bir şey görüyor; belli ki o görsün diye konmuş oraya. Küçük gümüş bir balık bu, mavi mineli pulları var. Onu son gördüğünde bir zincirin ucunda Elizabeth'in boynunda asılıydı. 

Rastgele açtığım bir sayfadan yazdım bunu, hani kitabı göz gezdirip okursunuz ya... Düşününki bu kısma gözünüz takılmış.

2015'de okumak istediğim yazarlar var diye paylaştığımda Leylak Dalı kıyamadı, bana hemen Ademden Önceki Yaşam'ı gönderdi. Bir kez daha teşekkür etmek isterim ona. Tatlı jesti sayesinde listemin ilk maddesinin üstünü erkenden çiziverdim.

Margaret Atwood'u listede ilk sıraya taşıyanlarsa  Book Riot'un Margaret Atwood'u harika yapan 75 nedeni ile severek takip ettiğim Ova'nın tam şuradaki paylaşımıydı.

Benim için 2014 kitapları listesi  'Ademden Önceki Yaşam' ile sonlanmış oldu. Henüz iki gün var; sizin için yılın son kitabı ne oldu?

3 yorum:

  1. Sen oku canım, ablan burada, takviye eder elinde varsa :)

    YanıtlaSil
  2. iyi ki okudun. yasayan en buyuk yazar ya.. keske daha cok okunsa Turkiye'de. Martin Amis ve Margaret Atwood daha cok basilsin lutfen!

    YanıtlaSil